Critical Alignment Yoga

Een methode die heel precies kijkt naar houding en beweging. Dat is belangrijk omdat ons lichaam het liefst beweegt op de plekken die toch al soepel zijn. Als je niet oplet komen de stijve gebieden nooit aan bod en worden het blinde vlekken in je lichaam.We blijven er maar omheen bewegen en een patroon ontstaat. De oppervlakkige spierspanning blijft dan vaak aanwezig en zelfs pijnklachten kunnen ontstaan.

Critical Alignment Yoga (CAY) laat je de de stramme, stijve gebieden weer voelen, zodat je deze spanning geleidelijk kan loslaten. Gebruikmakend van de hulpmiddelen, de zwaartekracht, je eigen lichaamsgewicht en de ademhaling.

Wanneer je spanning verliest kan je wervelkolom weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke, optimale vorm. In deze vorm is de wervelkolom de spil, de cruciale factor voor een goede houding en beweging. Als delen van de rug stijf zijn komen we niet makkelijk terecht in deze vorm. Deze vorm kan zorgen voor efficiënter, krachtiger en moeitelozer bewegen.

Nadat spanning is losgelaten, is het van belang om weer kracht en coördinatie op te bouwen op de juiste plekken, zodat het lichaam niet weer terugvalt in zijn oude patroon.

IMG-0652lijkL
IMG-0611ploegW